Visitor Counter

303691
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
41
52
455
557
631
4563
303691

Forecast Today
96


Your IP:10.2.5.13

Τετράμηνο Πολιτιστικό Πρόγραμμα

«Πολιτισμός και Εκπαίδευση»

 

 

 

 

Όλες οι τέχνες υπηρετούν τη μεγαλύτερη από τις τέχνες: την Τέχνη να ζεις.

 

Μπέρτολτ Μπρεχτ

 

 

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 2019-2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                       Βριλήσσια, 22 Ιανουαρίου 2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ                                         ΠΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ-Β΄ΑΘΗΝΩΝ                                                           Τους κκ. Γονείς και Κηδεμόνες

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                                     του 2ου Δ.Σ. Βριλησσίων

Π.Π. Γερμανού 23

15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Τηλέφωνο: 2108043291

Fax: 21208043291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα: «Πολιτισμός και Εκπαίδευση»

Η Τέχνη θυμάται.…

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι για δέκατη τρίτη χρονιά συνεχίζουμε την υλοποίηση του ετήσιου πολιτιστικού θεσμού «Πολιτισμός και Εκπαίδευση», που το Σχολείο μας έχει καθιερώσει από το 2007.

Όπως πάντα, παράλληλα με τις ποικίλες σταθερές δράσεις του προγράμματος, θα υλοποιηθούν και νέες δράσεις σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού των δημιουργικών ερεθισμάτων και διεύρυνσης των εκφραστικών δυνατοτήτων των παιδιών υπό την εποπτεία και καθοδήγηση φωτισμένων προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών. Οι στόχοι τόσο του πολιτιστικού μας προγράμματος όσο και της γενικότερης εκπαιδευτικής μας πολιτικής συγκλίνουν απόλυτα με τις πεποιθήσεις του Ιταλού δασκάλου και συγγραφέα Τζιάνι Ροντάρι: «Σχολείο ζωντανό και νέο μπορεί να είναι μόνο ένα σχολείο για “δημιουργούς”. Σε ένα τέτοιου είδους σχολείο το παιδί δεν είναι πια “καταναλωτής” κουλτούρας και αξιών, αλλά δημιουργός και παραγωγός αξιών και κουλτούρας».

Στο φυλλάδιο αυτό έχουν καταγραφεί όλες οι δραστηριότητες με τις ημερομηνίες και τους συντελεστές πραγμάτωσής τους, γι’ αυτό καλό θα ήταν να το κρατήσετε για την προσωπική σας ενημέρωση σε όλη τη διάρκεια του τετραμήνου. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ενημερώνεστε και από την ηλεκτρονική σελίδα του Σχολείου.

1.           Συνάντηση με την Τρίτη Hλικία

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.30΄ π.μ. οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης θα υποδεχτούν και θα φιλοξενήσουν στο Σχολείο τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του νέου κτηρίου. Η παραπάνω δραστηριότητα αποτελεί πλέον θεσμό του Σχολείου έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που είχε τις τέσσερις προηγούμενες σχολικές χρονιές. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης, η Πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βριλησσίων κ. Παναγιώτα Παρασκευοπούλου και η συγγραφέας κ. Αγγελική Βαρελλά.

2.           Οι συγγραφείς στο Σχολείο

 • Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης θα συνεργαστούν με τον συγγραφέα κ. Αντώνη Μυλωνάκη.
 • Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης θα συνεργαστούν με τον συγγραφέα κ. Γιώργο Παναγιωτάκη.
 • Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης θα συνεργαστούν με τον συγγραφέα κ. Μάνο Κοντολέων. Παράλληλα οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και με την εικονογράφο του βιβλίου του παραπάνω συγγραφέα κ. Βάσω Ψαράκη.
 • Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης θα συνεργαστούν με τη συγγραφέα κ. Κέλλυ Ματαθία Κόβο.
 • Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης θα συνεργαστούν με τη συγγραφέα κ. Ναννίνα Σακκά Νικολακοπούλου.
 • Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης θα συνεργαστούν με τη συγγραφέα κ. Κατερίνα Κρις.

3.           Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας κ. Αγγελική Βαρελλά θα υποδεχτεί στο σπίτι της στην Κηφισιά τους μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης και θα συνεργαστεί μαζί τους. Την ίδια μέρα θα έχουν τη δυνατότητα, όσοι γονείς επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην παραπάνω δράση. Ενδεχομένως η δράση αυτή να υλοποιηθεί σε δύο διαδοχικές μέρες ( 2 Απριλίου και 3 Απριλίου), σε περίπτωση που έχουμε μεγάλη συμμετοχή γονέων. Θα υπάρξει ειδική ενημέρωση. Πριν την επίσκεψη, όσοι/ες το επιθυμείτε, μπορείτε να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας το πολυδιαβασμένο βιβλίο της συγγραφέως «Ο Θεός αγαπά τα πουλιά». Η συνεργασία μαζί της θα εστιαστεί πάνω στο συγκεκριμένο βιβλίο και γενικότερα στην πολύπλευρη προσωπικότητα και το έργο της συγγραφέως.

Η ίδια δράση θα πραγματοποιηθεί και με τους μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης και τους γονείς τους. Το βιβλίο που προτείνεται για κοινή ανάγνωση γονιών- μαθητών/τριων είναι «Δράκε δράκε είσαι εδώ».

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 Δ΄1

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 Δ΄2

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 Δ΄3

 

4.           Έκθεση Βιβλίου

Από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 θα λειτουργεί στον χώρο του Σχολείου έκθεση βιβλίου. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του Σχολείου μας. Τη διακίνηση των βιβλίων θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

5.           Το πρωινό της Ποίησης

 • Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 η ποιήτρια κ. Μήνα Ξηρογιάννη θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των Γ3΄ και Δ3΄ τμημάτων.            
 • Τη Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 η ποιήτρια κ. Μαρίκα Συμεωνίδου θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των Α1΄ και Α2΄ τμημάτων.
 • Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 ο ποιητής κ. Γιάννης Δούκας θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των Γ1΄και Γ2΄ τμημάτων.
 • Την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 ο ποιητής κ. Δημήτρης Αθηνάκης θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των Ε2΄ και Ε3΄ τμημάτων.
 • Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 η ποιήτρια κ. Ελένη Φωτάκη θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των Δ1΄ και Ε2΄ τμημάτων.
 • Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 η ποιήτρια κ. Μαρία Κουλούρη θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των Β1΄και Β2΄ τμημάτων.
 • Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 η ποιήτρια κ. Ευτυχία Παναγιώτου θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των Ε3΄ και Ε1΄ τμημάτων.
 • Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 η ποιήτρια κ Βιβή Κοψιδά-Βρεττού θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των ΣΤ1΄ και ΣΤ2’ τμημάτων.
 • Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 ο ποιητής κ. Στέφανος Μεσσήνης θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των Ε1΄ και Δ2΄ τμημάτων.  

6.           Οι μαθητές διαβάζουν Ποίηση

Όπως γνωρίζετε οι αίθουσες διδασκαλίας του Σχολείου μας είναι αφιερωμένες σε μεγάλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Ειδικότερα οι αίθουσες διδασκαλίας των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων φέρουν ονόματα μεγάλων λογοτεχνών. Ποιήματα και μικρά λογοτεχνικά αποσπάσματα από το έργο αυτών των δημιουργών θα διαβαστούν τον μήνα Μάρτιο μετά την πρωινή προσευχή από μαθητές-μαθήτριες του Σχολείου μας.

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

 • Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες του Ε1΄ διαβάζουν Ζωρζ Σαρή.
 • Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες του Ε2΄ διαβάζουν Κώστα Βάρναλη.
 • Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες του Ε3΄ διαβάζουν Διονύσιο Σολωμό.
 • Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες του ΣΤ1΄ διαβάζουν Κωνσταντίνο Καβάφη.
 • Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες του ΣΤ2΄ διαβάζουν Γιάννη Ρίτσο.

7.           Η Γωνιά της Ποίησης

Για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί στην επίσημη σελίδα του Σχολείου μας η «Γωνιά της Ποίησης». Στον χώρο αυτό θα αναρτώνται ποιητικές δημιουργίες των μαθητών/τριών μας. Επιπρόσθετα, θα έχουμε τη δυνατότητα να ανεβάζουμε και ποιήματα ενηλίκων. Όσοι/ες από εσάς έχετε την ικανότητα της ποιητικής γραφής και επιθυμείτε να φιλοξενηθείτε στη «Γωνιά της Ποίησης», μπορείτε να μας στέλνετε τα ποιήματά σας σε δακτυλογραφημένη μορφή στο επίσημο mail Σχολείου μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

8.           Γνωριμία με τους μεγάλους Έλληνες Συνθέτες

Στο πλαίσιο υλοποίησης του θεσμού του Πολιτιστικού Τετραμήνου εγκαινιάζουμε τη δράση «Γνωριμία με τους μεγάλους Έλληνες Συνθέτες». Στόχος αυτής της νέας δράσης είναι να έρθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας σε επαφή με την προσωπικότητα και το έργο μεγάλων δημιουργών από τον χώρο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας. Για τη φετινή χρονιά την ευθύνη εφαρμογής αυτής της δράσης έχει αναλάβει ο τελευταίος ερμηνευτής των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, ο κύριος Βασίλης Γισδάκης, ο οποίος μέσα από ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα μυήσει τα παιδιά στη μαγεία του έργου του μεγάλου δημιουργού. Στην παραπάνω παρουσίαση θα συμμετάσχει και ο συνθέτης-μουσικός κ. Μανόλης Ανδρουλιδάκης.

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

 • Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 και ώρες 10:00΄- 11:30΄

για τους μαθητές-μαθήτριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων.

 • Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 και ώρες 11:45΄- 13:10΄

για τους μαθητές-μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

9.           Μουσικές Διαδρομές

Την Tετάρτη 4 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό μουσικό πρόγραμμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη, στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.

10.       Συνεργασία με Νέους Δημιουργούς

Την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 και ώρα 10:00΄ οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με δύο νέους δημιουργούς-τραγουδοποιούς, τον Μιχάλη και τον Παντελή Καλογεράκη. Οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους, να ενημερωθούν για την ενασχόλησή τους με τη μελοποιημένη ποίηση και να γνωρίσουν μέρος του ποιοτικού τους έργου. Οι παραπάνω δημιουργοί κουβαλούν στις μουσικές τους αποσκευές τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Ρίτσο, τη Σαπφώ, τον Νερούδα κ. ά. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε γονείς και φίλους του Σχολείου μας.

 

11.       Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Σχολείο

«Έχεις καταλάβει τι μπορεί να γίνει κάθε μέρα που περνάει; Κάθε μέρα είναι μια ιστορία που περιμένει να ειπωθεί… Ένα τραγούδι που θα σκάσει, αν δεν γραφτεί…», αναφέρει ο γνωστός τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς. Για αυτά τα τραγούδια, για αυτές τις ιστορίες θα μιλήσει στους μαθητές και τις μαθήτριές μας των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Σχολείου μας, σε συνεργασία που θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που δεν έχει οριστεί ακόμη.

12.       Συνομιλία με τη ζωγραφική

Στο πλαίσιο της σταθερής προσπάθειάς μας να εξοικειώσουμε τους μαθητές/τριες μας με τη μαγεία της τέχνης και τις δημιουργικές προοπτικές της, συνεχίζουμε και φέτος στην τετράμηνη πολιτιστική μας διαδρομή την επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής. Ειδικότερα, τα παιδιά του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία για μια δημιουργική συνάντηση με ζωγράφους, στη διάρκεια της οποίας θα προσεγγίσουν «τη γλώσσα» της ζωγραφικής, θα συνειδητοποιήσουν τη λειτουργία της ως φορέα έκφρασης ιδεών και συναισθημάτων και θα κατανοήσουν την αξία της ως ατομικού και κοινωνικού αγαθού.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα έχει ως εξής:

 • Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 η ζωγράφος κ. Πέννυ Γκέκα με τη βοηθό της κ. Δήμητρα Κωνσταντινίδη θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης.
 • Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 η ζωγράφος κ. Πέννυ Γκέκα με τη βοηθό της κ. Δήμητρα Κωνσταντινίδη θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης.
 • Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 ο ζωγράφος κ. Θέμης Κοντογούρης θα συνεργαστεί με τους μαθητές/τριες των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων.

13.       Συνομιλία με τη Γλυπτική

Για πέμπτη χρονιά οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας θα προσεγγίσουν τη μαγεία της γλυπτικής, τα υλικά, τις μεθόδους και τις τεχνικές της, με σκοπό την ανακάλυψη των ανεξάντλητων δυνατοτήτων έκφρασης ιδεών, αξιών και συναισθημάτων που προσφέρει η πανάρχαια αυτή μορφή τέχνης.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

 • Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 οι φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Βλαδίμηρος Μητρόπουλος και κ. Δήμητρα Κωνσταντινίδη με ειδίκευση στη γλυπτική θα συνεργαστούν με τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.
 • Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 οι φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Βλαδίμηρος Μητρόπουλος και κ. Δήμητρα Κωνσταντινίδη με ειδίκευση στη γλυπτική θα συνεργαστούν με τους μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.

14.       Μαραθώνιος Φωτογραφίας

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα υλοποιήσουμε το πολύ πετυχημένο πρόγραμμα «Μαραθώνιος Φωτογραφίας». Η δράση που αφορά τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί με τους μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξεων. Τα παιδιά σε συγκεκριμένο χρόνο θα αποτυπώσουν φωτογραφικά το θεματικό μας άξονα «Η Μνήμη» στον χώρο του σχολείου με τις δικές τους φωτογραφικές μηχανές. Πριν τη φωτογράφιση θα αφιερωθεί εύλογος χρόνος για την ενημέρωση των παιδιών πάνω στο συγκεκριμένο διδακτικό αντικείμενο. Η εκπαίδευση-ενημέρωση των παιδιών θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων των Εικαστικών από την εκπαιδευτικό κ. Μαρίνα-Σοφία Παπαντωνάκη. Στη συνέχεια θα αρχειοθετηθούν οι δύο προτεινόμενες από κάθε παιδί φωτογραφίες, ώστε να αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή. Η επιτροπή αυτή θα συγκροτηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες από κάθε τάξη και θα δοθούν τα αντίστοιχα βραβεία. Σε όλους/ες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής. Μία φωτογραφία από κάθε μαθητή/τρια θα εκτεθεί στον χώρο του σχολείου.

Το πρόγραμμα της φωτογράφισης θα διαμορφωθεί ως εξής.

ü

Τρίτη   5 Μαΐου 2020

Δ΄ τάξη

ü

ü

Τετάρτη     6 Μαΐου 2020    

Τρίτη 12 Μαΐου   2020

Ε΄ τάξη

ΣΤ΄ τάξη

 

15.       Κινηματογραφική Λέσχη

 • Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Χάπι φιτ» του Τζορτζ Μίλερ .
 • Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Μινούς» του Βίνσετ Βαλ.
 • Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης θα παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Τα άλματα» του Πέτερ Νες.
 • Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων» του Χαγιάο Μιγιαζάκι.
 • Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Ο βασιλιάς των μασκών» του Γιου Τιαν Μιγκ.
 • Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Στράιπς ο πρωταθλητής» του Φρέντερικ Ντου Τσάου.
 • Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 οι μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Ο ποντικομικρούλης» του Ρομπ Μίνκοφ.
 • Την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 οι μαθητές/τριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Σάρλοτ, η αραχνούλα» του Γκάρι Γουίνικ.

16.       Πασχαλινές «Δημιουργίες»

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης σε συνεργασία με τους γονείς τους θα παρασκευάσουν πασχαλινά κουλούρια στον χώρο του Σχολείου. Θεωρούμε βέβαιο ότι θα στηρίξετε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τα παιδιά σας στην υλοποίηση της παραπάνω δράσης.

 

17.       Εκπαιδευτικές επισκέψεις

 • Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο.
 • Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ήμουν παιδί του ΄21» της Ειρήνης Ιακώβου, σε σκηνοθεσία της ίδιας και μουσική Θωμά Καραχάλιου στο θέατρο Ακροπόλ.
 • Τη Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.
 • Την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Πυροσβεστικής.
 • Την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 οι μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περίθαλψης Θαλάσσιων Χελωνών «Αρχέλων».
 • Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης θα συμμετάσχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καθρέφτη- Καθρεφτάκι μου», που θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Μουσείο της Παλαιάς Βουλής από ειδικούς Μουσειολόγους.

18.       Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δίωρο μέσα στα τμήματα. Για τον λόγο αυτό το Σχολείο εκείνη τη μέρα θα λειτουργήσει το πρώτο διδακτικό δίωρο (8.15΄- 09.40΄) Η συμμετοχή όλων των μαθητών/μαθητριών είναι υποχρεωτική. Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών στις 9.40΄.

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 το Σχολείο μας θα συμμετάσχει στην επετειακή παρέλαση με τους μαθητές/μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Οι μαθητές/μαθήτριες θα συγκεντρωθούν στον καθιερωμένο χώρο, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Ώρα προσέλευσης: 11.15΄π.μ.. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών/τριών με τη λήξη της παρέλασης.

19.       Εκκλησιασμός

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος εκκλησιασμός των μαθητών/τριών των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος εκκλησιασμός των μαθητών/τριών των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων.

20.       Ομαλή μετάβαση μαθητών/τριών από βαθμίδα σε βαθμίδα

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 το σχολείο μας θα υποδεχθεί τους μαθητές/τριες που φοιτούν στο 2ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων. Τα νήπια θα γνωρίσουν το σχολείο και θα συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις με τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων θα υποδεχθεί τους μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας. Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στο χώρο του σχολείου και θα συνεργαστούν με εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου.

21.       Βαθμολογία Β΄ τριμήνου – Ενημέρωση Γονέων

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και ώρα 18.30΄-20.00΄ θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών και των μαθητριών των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων για το Β΄ τρίμηνο. Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και ώρα οι γονείς των μαθητών και των μαθητριών των Α΄και Β΄ τάξεων και του Τμήματος Ένταξης θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς για την πρόοδο των παιδιών τους. Οι εκπαιδευτικοί θα δεχτούν τους γονείς στις αίθουσες διδασκαλίας των αντίστοιχων τμημάτων. Οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων θα δεχτούν τους γονείς σε ειδικούς χώρους του Σχολείου.

Για τον μήνα Φεβρουάριο το πρόγραμμα συνεργασίας των γονέων με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς των τμημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες: 12.00΄ - 14:00΄

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων

Γ΄2 κ. Χριστοπούλου Δήμητρα

Γ΄3 κ. Τσάκωνα Μαρία

ΣΤ΄1 κ. Μουρατίδου Χρυσούλα

ΣΤ΄2 κ. Σιμάτου Λευκοθέα

 

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες: 12.00΄ - 14:00΄

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων

 

Β΄1 κ. Νεντούδη Τριάδα

Γ΄1 κ. Παπαποστόλου Φωτεινή

Δ΄2 κ. Μαραγκουδάκη Ελένη

Δ΄3 κ. Μπάνου Ελεονώρα

 

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες: 12.00΄ - 14:00΄

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων

 

Α΄2 κ Μαρία Κουλλιά

Ε΄1 κ. Δημόπουλος Ευθύμης

Ε΄3 κ. Φακή Μαίρη

 

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες: 12.00΄ - 14:00΄

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων

 

Α΄ 1 κ. Κουσούλη Ελένη

Β΄2 κ. Τασιοπούλου Ελένη

Δ΄1 κ. Γεωργιάδου Ελένη

 

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες: 12.00΄ - 14:00΄

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων

Ε΄2 κ. Κριθινάκη Χαρά

Σε κάθε άλλη περίπτωση που επιθυμείτε να έχετε συνεργασία με κάποιον εκπαιδευτικό, θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση. Τα τηλέφωνα του σχολείου είναι:

Διεύθυνση:                                                               210 80 43 291

Γραφείο εκπαιδευτικών νέου κτηρίου:                  210 80 43 248

Γραφείο εκπαιδευτικών παλαιού κτηρίου:            210 80 33 372

22.       Διακοπές του Πάσχα

Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα. Την ίδια μέρα το Πρωινό Σχολείο και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι μαθητές/τριες θα επανέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.  

 

 

23.       Διάφορα

 • Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό (Καθαρά Δευτέρα).
 • Την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό. (Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς).
 • Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό (Εορτασμός Αναλήψεως).

Για ακόμα μια φορά θέλουμε να εκφράσουμε τις πιο βαθιές και ειλικρινείς ευχαριστίες μας προς το σύνολο των μελών του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για τη συνεχή υποστήριξη και την αδιάλειπτη αρωγή που μας προσφέρει στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών οραμάτων μας.

Ειδικότερα, τους ευχαριστούμε για την αγορά και τοποθέτηση δύο ακόμη βιντεοπροβολέων, με τους οποίους εξοπλίστηκαν δύο αίθουσες διδασκαλίας.

Σημείωση: Για το σύνολο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν εντός του Σχολείου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ορίστηκε το ποσό των 10 Ευρώ για κάθε μαθητή/τρια.

Για την επιτυχή εφαρμογή του πολιτιστικού προγράμματος ζητούμε τη στήριξη και τη συμπόρευσή σας, προκειμένου να καλλιεργήσουμε με επιτυχία στα παιδιά τη «Μεγάλη Ιδέα για τη ζωή και την τέχνη».

 

 

Ο Δ/ντής

 

 

                                                  Τζώρτζης Θεόφιλος