ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ-Β΄ΑΘΗΝΩΝ
1ο  ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


2ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Όλοι γνωρίζετε τη σταθερή προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη σύνδεση του σχολείου με την τέχνη και τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι και η ανάπτυξη μιας δημιουργικής σχέσης των παιδιών με το βιβλίο και η συμβολή στην εδραίωση θετικής αναγνωστικής συμπεριφοράς. Στην επίτευξη  αυτού του στόχου, εξάλλου, εστιάζει και η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης του Σχολείου μας για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια.

Θεωρώντας πως η οικογένεια μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην οικοδόμηση όσο και στη στήριξη της σχέσης του παιδιού με το βιβλίο και, συνεπώς, να δράσει ενισχυτικά στην προσπάθεια που το Σχολείο μας έχει αναλάβει, αποφασίσαμε να διευρύνουμε τα όρια δανεισμού των βιβλίων της Bιβλιοθήκης μας και να συμπεριλάβουμε και τα μέλη των οικογενειών των μαθητών/τριών μας.

Συγκεκριμένα, εκδώσαμε την "οικογενειακή ταυτότητα δανεισμού", που κρατάτε στα χέρια σας και  με την οποία μπορείτε να δανείζεστε μέσω του παιδιού σας τα βιβλία που επιθυμείτε από τη Βιβλιοθήκη μας. Οι διαθέσιμοι τίτλοι των βιβλίων μας είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας (2dim-vriliss.att.sch.gr). Ο δανεισμός θα γίνεται κάθε Παρασκευή με την επίδειξη της "οικογενειακής ταυτότητας δανεισμού" από το παιδί σας και τα δανειζόμενα βιβλία πρέπει να επιστρέφονται τη δεύτερη Παρασκευή από τη μέρα του δανεισμού. Η τήρηση της παραπάνω υποχρέωσης είναι δεσμευτική, ώστε να λειτουργήσει ομαλά όλη η διαδικασία.

Ελπίζουμε ότι ο δανεισμός βιβλίων σε οικογενειακή βάση θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για τη δημιουργία μιας εποικοδομητικής συνήθειας, απαραίτητης σε όλους και κυρίως στα παιδιά μας.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, 15 Δεκεμβρίου 2009

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ